Om Kruta


om krutaKruta Kommunikation har två starka ben att stå på. Det ena benet är webbutveckling: från kommunikationsstrategi och informationsarkitektur till funktionalitet och innehåll. Det andra benet är det skrivna ordet: från träffsäker copy till stilsäkert redaktionellt material, för webb såväl som print. Där emellan finns en driven projektledare, med en stor portion humor och en passion för det jag gör. Och för de företag och individer som jag samarbetar med.

Jag som driver Kruta heter Ulrika Knutsson. Min fil kand i konstvetenskap har jag aldrig ångrat, även om jag inte har arbetat med ämnet sedan min tid som intendent på Galleri Krognoshuset i Lund i mitten av 90-talet. Sen jag lämnade konsten bakom mig har skrivandet varit en konstant del av mitt arbetsliv. Nästan åtta år på den grafiska facktidskriften AGI la grunden. På Sydkraft, senare E.ON, arbetade jag sedan i ca fem år i olika kommunikatörsroller, vilka bland annat innebar erfarenheter av och ansvar för intranät, extern webbplats, personaltidning och marknadskommunikation.

Jag startade Kruta 2007 för att vidga vyerna och skapa en plattform för ett arbetsliv i bra balans med resten av livet. Att arbeta med människor som ger energi är viktigt för mig, men minst lika viktigt är att jag får dela med mig av min egen energi. Jag tror att man gör bäst ifrån sig när man får göra saker som driver en framåt, väcker ens nyfikenhet och som stimulerar till nya sätt att tänka. Vilken tur att jag får utrymme för alla dessa saker i min verksamhet!